Nyt meillä myös etävastaanottomahdollisuus!

Nyt meillä myös etävastaanottomahdollisuus! 

Olemme ottaneet käyttöön videoetävastaanoton perinteisen asioinnin rinnalle. Videovastaanotto säästää aikaa ja mahdollistaa pääsyn vastaanotolle itsellesi sopivimmasta paikasta. Covid-19-pandemian aikana videovastaanotto on tilanteeseen soveltuessaan hyvä vaihtoehto saada omaan terveydentilaan ja sairauksiin liittyvät asiat hoidettua ilman lähikontakteja.

Videovastaanotolla voidaan hoitaa sellaisia terveysasioita, jotka eivät vaadi fyysisiä tutkimuksia. Tällaisia voivat olla esimerkiksi jo aiemmin todetun sairauden kontrollikäynnit, reseptien uusinnat tietyin rajoituksin*, silmätulehdusoireet, iho-oireet, allergiaoireilu, migreeni, vatsaoireet, seksuaaliterveyteen liittyvät asiat sekä naisten virtsatieinfektio-oireet. Akuuttien hätätilanteiden hoitoon videovastaanotto ei sovellu.

(*videovastaanotolla ei määrätä uni- ja psyykelääkkeitä tai vahvoja särkylääkkeitä)

Videovastaanoton perusteella voidaan kirjoittaa lyhyt sairausloma, mutta pidemmät tai toistuvat sairauslomat vaativat perinteisen vastaanottokäynnin. Työnantajan kanta etävastaanotolla kirjoitettuun sairauslomaan on hyvä varmistaa etukäteen.

Palvelu toimii yleisimmillä internet-selaimilla älypuhelimissa, tietokoneissa ja tableteissa, kunhan laitteessasi on kuva- ja äänivalmius eli kamera, mikrofoni ja kaiutin, sekä riittävän nopea verkkoyhteys.

Videoetävastaanotto on maksullinen palvelu.

Vastaanoton hinta perustuu käytettyyn aikaan (alkaen 20 min) ja on lääkärikohtainen vastaten lähivastaanoton hintaa. Yksityisasiakkaan etävastaanottokäynnin hintaan lisätään laskutuslisä 10 euroa.

Etänä hoidetusta lääkärin vastaanotosta saa Kela-korvauksen. Etävastaanottokäynnin maksu hoidetaan postitse kotiin lähetettävällä laskulla. Perumattomasta etävastaanottokäynnistä veloitetaan käyntihintaa vastaava maksu.

Työterveysasiakkaiden videovastaanotot veloitetaan suoraan työnantajalta työterveyshuoltosopimusten mukaisesti.

Etävastaanottoaika varataan toistaiseksi puhelimitse ajanvarausnumeroidemme kautta. Videovastaanotolle liitytään sovittuna vastaanottoaikana alla näkyvästä linkistä:

https://login.movendos.com/#loginvideo/medika-vuokatintyoterveys

Videovastaanotolle liittyminen:

  • Klikkaa sisäänkirjautumislinkkiä.
  • Anna nimesi ja syntymäaikasi.
  • Varmista, että käyttämäsi laitteen kamera ja mikrofoni toimivat ja jää odottamaan. Varaa valmiiksi esille kuvallinen henkilöllisyystodistus esitettäväksi ammattilaiselle videoyhteyden välityksellä.
  • Kuva- ja ääniyhteys avautuu, kun ammattilainen yhdistää itsensä videovastaanottoon.